ESEMÉNYNAPTÁR

April 2021
S M T W T F S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

szgyf_banner.jpg

Csongrád város zöld övezetében, a város központjához közel, a Holt-Tisza közelségében található. Tágas, zöld park, pihenő padokkal biztosítják a kellemes külső környezetet. Az otthonban 184 hagyományos férőhely áll rendelkezésre.

 

A belső környezet kényelmes, az életkornak megfelelően kialakított bútorokkal felszerelt. Az épület teljes körű akadálymentessége biztosított, rámpák, kapaszkodók könnyítik meg a mozgáskorlátozott ellátottak helyváltoztatását. Az intézmény önálló, 600 adagos főzőkonyhával rendelkezik, az ebédlő két turnusban teszi lehetővé a lakók háromszori étkezését. Az osztályokon teakonyha és kis étkezők biztosítják a fenn étkező lakók kulturált ellátását, illetve lehetővé teszik az erre igényt tartó lakók számára az önálló sütés-főzés lehetőségét is. Az osztályokon kreatív foglalkozásokra és mentális gondozásra alkalmas helyiségek kerültek kialakításra. Rehabilitációs szoba, nyitott könyvtár, kultúrterem, imaterem teszi komfortosabbá a lakók napi ellátását. A büfét és a fodrászatot vállalkozó működteti. Lakóinknak lehetősége van a látogatók kulturált körülmények közötti fogadására. A belső építész és lakberendező által kialakított színvilág teszi egyedivé az otthont. Ez elősegíti a tájékozódást és hangulatossá teszi a belső környezetet.

 

A lakószobák az apartman-házi ellátás tekintetében: az egy férőhelyes lakás 26 négyzetméteres, a két férőhelyes 33 négyzetméteres, fürdőszobával, étkezővel, előszobával ellátott, közös (társalgók, foglalkoztató) helységek állnak rendelkezésre. A főépületben az ellátás tekintetében: 1, 2, 3, és 5 ágyasak a lakószobák, mindenütt kézmosási lehetőséggel, tágasak, világosak. A létesítményben korszerű egészségügyi szolgáltató egység található, ahonnan a központi gyógyszerelés és gyógyszerosztás, valamint a számítógépes nyilvántartás az előírások szerint megoldott és biztosított a vizitek lebonyolítása.

Az intézmény célja, feladata:

Célja: Az időskorú személyek életminőségének javítása a komplex gondozás és a szociális munka eszköztárának alkalmazásával. A szolgáltatásokat igénybe vevő idős személyek részére egyénre szabott, a szükségleteikhez igazodó segítséget nyújt, amelynek mértékét és módját mindenkor, az egészségi-, szociális és pszichés állapot alapján határozunk meg. Mindezt az egyén szabadságának érvényre jutásával kívánjuk elérni.

 

Feladata: A szakosított ellátás keretén belül ápolást, gondozást nyújt, elsősorban nyugdíjkorhatárt betöltött idős személyek részére, akiknek egészségi állapota rendszeres gyógyintézeti kezelést nem igényel, valamint szociális helyzetük miatt szűkösségben szenvednek, önmaguk ellátására nem, vagy csak segítséggel képesek.

Nyújtott szolgáltatások:

lakhatás, szükség szerint ruházattal, textíliával való ellátás, textíliák mosása, vasalása, javítása, napi háromszori étkezés, szükség szerint diéta, 24 órás gondozói felügyelet, egészségügyi ellátás, gyógyszerek beszerzése, mentális gondozás, ápolás, tisztálkodási szerek biztosítása, kórházi kezelés utáni rehabilitáció, szükség szerint fizikoterápiás ellátás, érték és vagyontárgyak megőrzése, pénzkezeléssel kapcsolatos segítségnyújtás, szabadidős programok biztosítása, demens személyek fejlesztő, és preventív szemléletű gondozása, takarítás.

 

 

Alapszolgáltatáson túli szolgáltatások: fodrászat, pedikűr, kirándulások